Milers de persones van respondre dilluns passat, 20 de juliol, a la crida feta per les entitats independentistes per expressar el seu rebuig a la presència del rei Felipe VI a Catalunya, en concret al monestir de Poblet. Amb els lemes “Catalunya no té rei” o “Fora el Borbó”, els manifestants van recórrer a peu la distància que hi ha entre l’Espluga de Francolí i el monestir. Abans de poder-hi arribar, però, un cordó policial dels Mossos d’Esquadra en blindava l’accés i, tot i que un nombrós grup el va poder superar tot passant per les vinyes de la vora, el cordó es va refer més a prop del monestir, a tocar de la muralla que l’envolta. En saber-se que un grup de vuit o deu persones convocades pel partit d’ultradreta VOX van poder accedir a les portes del recinte, hi van haver protestes irades dels manifestants, que van conduir a aldarulls i a la detenció d’una persona. Membres de l’ANC van expressar que “quan un cap d’Estat ha d’amagar-se dels ciutadans als quals diu servir és que ja no és el cap d’Estat d’aquests ciutadans. Per això Catalunya no té rei”.

PUBLICITAT

Cal recordar que cada dissabte, de dotze a una del migdia, a la plaça de l’U d’Octubre hi ha la paradeta de l’ANC amb marxandatge.

Així mateix, l’assemblea general ordinària de l’ANC de Valls es farà el proper dia 29 de juliol a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura.

Per al dia 1 d’agost es prepara un altre Valls per la Llibertat, amb un acte del qual s’informarà properament.

Per al 16 d’agost s’organitzarà també una acció amb pancartes reivindicatives als ponts que travessen l’autopista.

PUBLICITAT