La Residència Alt Camp de Valls ha iniciat aquest passat dissabte el trasllat, en una ala aïllada de la resta del centre, els 16 residents diagnosticats com a positius de Covid-19. La mesura, d’acord amb el que preveu el protocol de prevenció establert, s’ha pres immediatament després que s’hagi completat l’anàlisi de totes les proves diagnòstiques realitzades a residents i treballadors del centre en els últims dies.

PUBLICITAT

En concret, des de dimarts passat s’han efectuat 228 PCR a residents i professionals, després que es confirmés el positiu de Covid-19 d’un treballador. De les 228 proves efectuades, s’han diagnosticat 16 positius de residents i 7 positius de treballadors, en tots els casos asimptomàtics.

La Residència Alt Camp ha ampliat el mateix dissabte les mesures de prevenció i de protecció dels residents que ja es venien aplicant des de l’inici del cribratge. Així, a més de l’aïllament a les habitacions de tots els avis i de mantenir el centre tancat a visites de familiars d’acord amb els protocols de seguretat -mesures que ja es venen aplicant des que es va confirmar el primer positiu-, dissabte s’ha iniciat el trasllat dels 16 avis diagnosticats amb Covid-19 en una ala específica de l’edifici. D’aquesta manera, s’està sectoritzant la residència per impedir qualsevol expansió del contagi. Des de dissabte, els serveis de la residència estan informant a tots els familiars.

D’altra banda, informar que 6 avis de la Residència Monserrat Cuadrada han estat diagnosticats com a positius de Covid-19, tots ells també asimptomàtics. En aquest cas, la totalitat dels 50 treballadors de la Monserrat Cuadrada han donat negatiu. En aquest centre, s’han efectuat 98 PCR i s’està només a l’espera dels resultats de 4 proves.

PUBLICITAT