El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dijous noves mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social per aturar la transmissió del virus de la Covid-19.

PUBLICITAT

S’aplicarà un confinament perimetral de Catalunya durant tota la setmana, i municipal de cap de setmana (de divendres a les 6h a dilluns a les 6h)

Els centres i recintes comercials quedaran tancats (excepte comerços d’alimentació o productes essencials). També es reduirà l’aforament al 30 per cent i els comerços de més de 800 metres quadrats hauran de d’abaixar la persiana.

Les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives quedaran tancades. Excepte els arxius, museus, sales d’exposicions, galeries d’art, i centres de creació i arts visuals (aforament al 33%.)

Se suspenen les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars, excepte les que mantinguin el grup de convivència estable de l’escola. També es mantenen els bars i restaurants tancats.

Les escoles es mantindran obertes, seguiran prohibides les reunions de més de 6 persones i continuarà el toc de queda.

PUBLICITAT