Per Nadal, Valls recuperarà la tradició de guarnir l’església arxiprestal de Sant Joan amb neules de paper. El projecte, el qual està impulsat per la Unió Anelles de la Flama, s’ha presentat aquest dilluns en col·laboració amb la Parròquia de Sant Joan, i es basa en un antic costum que es troba documentat a la ciutat fins a meitats del segle XIX.

PUBLICITAT

La Neulada vallenca tindrà diverses particularitats que la farà única i singular. En aquest sentit, el guarniment penjarà de davant del retaule que presideix l’altar major i s’obrirà, de forma simètrica, cap a les capelles laterals de Santa Úrsula i Sant Josep, a banda i banda de l’altar. En aquest primer any, la composició tindrà vuit enfilalls, quatre a cada costat, i estarà formada per prop de set-centes neules blanques amb motius geomètrics inspirats en elements arquitectònics del temple. A més, un centenar d’elles seran de color blau cel i duran gravat l’emblema de la Mare de Déu de la Candela.

Per la seva banda, la disposició de les neules en cada enfilall també tindrà un sentit simbòlic, ja que s’alternaran nou neules blanques amb una de blava, emulant la periodicitat amb la qual la ciutat celebra les Festes Decennals, cada deu anys. Finalment, es completarà el conjunt amb la col·locació d’alguns enfilalls de mida més reduïda tant al baldaquí que corona la mesa de l’altar com en alguns punts centrals del retaule major.

El guarniment s’estendrà durant tot el cicle de Nadal, entre la nit de Nadal (24 de desembre) i la diada de la Mare de Déu de la Candela (2 de febrer).

PUBLICITAT