Aquests dies es respira un ritme frenètic a la nau central de l’església de Sant Joan, on s’està acabant de muntar la façana de l’orgue de la ciutat de Valls, un instrument recuperat gràcies a l’empenta i esforç de nombroses persones, famílies, entitats, institucions i empreses. Precisament aquest dimecres al matí s’ha col·locat el tub més gran de l’instrument, de gairebé 6 metres d’alçada. Amb aquesta operació pràcticament es deixarà enllestida la part frontal i més visual de l’instrument.

PUBLICITAT

Es preveu que la bastida es pugui retirar el dissabte dia 12 de desembre, una vegada acabada l’harmonització dels tubs de la façana. Així, aquest mateix dia 12 i el diumenge 13 de desembre la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls realitzarà unes jornades de portes obertes, a on es podrà veure per primera vegada l’instrument acabat.

Només quedarà pendent l’harmonització dels tubs interiors, a fi que el dia 20 de desembre es pugui fer la preestrena de l’orgue, unes sessions adreçades a totes aquelles persones i agents que han fet possible el projecte a través de les seves aportacions. La preestrena de l’orgue es farà docs amb una sèrie de concerts a càrrec de l’organista vallenc Josep Mateu.

Al seu torn, la benedicció i l’estrena oficial de l’orgue tindran lloc en la festivitat de la Mare de Déu de la Candela del proper any, 2021.

La comissió ciutadana té encara oberta la campanya d’apadrinament de tubs de l’orgue. S’anima a tothom qui encara vulgui participar-hi a fer-ho, en aquesta darrera oportunitat.

PUBLICITAT