L’advocat de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, Gonzalo Boye i el president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya i exalcalde de Valls, Albert Batet, han presentat aquest dilluns a Reus el darrer llibre de l’advocat. ‘Así están las cosas’ (Roca Editorial) tracta l’estratègia judicial que ha dissenyat Boye en els darrers anys per defensar els exiliats del procés independentista, principalment Puigdemont.

PUBLICITAT

Batet ha explicat que, en aquests tres últims anys, “hem viscut moments molt durs, però també hem tingut victòries a Europa, gràcies al vot de la gent però també a partir de l’estratègia judicial dels exiliats en què Gonzalo Boye n’ha estat l’artífex, juntament amb Josep Costa”. “Aquesta defensa jurídica ha permès evidenciar que la justícia espanyola no és homologable a una democràcia europea del s.XXI”, ha defensat el president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya durant l’acte al Centre de Lectura de Reus. “Ho hem vist amb el rebuig de totes les euroordres de l’Estat espanyol a Bèlgica, Alemanya o Escòcia contra els exiliats, però també havent aconseguit que el president Puigdemont sigui eurodiputat, malgrat totes les traves de la Junta Electoral i de la justícia espanyola”, ha detallat.

Per la seva part, Boye ha qualificat d’“anormal” que els juristes tinguin tant protagonisme en el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. “És una mostra evident de l’anormalitat política que viu aquest país”. A parer seu, “la nostra defensa jurídica només és un instrument perquè els polítics puguin fer la feina per la qual van ser elegits: fer política”. “Hi ha un problema polític i requereix una solució política”, ha assenyalat. Per això, ha subratllat que cal “treure els jutges, els fiscals i els advocats d’aquesta situació perquè els polítics negociïn, encara que això no agradi escoltar-ho a molta gent”, ha sentenciat.

La benvinguda de la presentació ha anat a càrrec de Teresa Pallarès, diputada de Junts per Catalunya i regidora de l’Ajuntament de Reus. Pallarès ha elogiat la tasca de Boye i la seva capacitat per avançar-se a les accions de l’Estat espanyol.

PUBLICITAT