L’Ajuntament de Valls participa, a través de la regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, en tres projectes impulsats sense ànim de lucre amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El consistori hi ha destinat enguany 10.000 euros, col·laborant amb el finançament de projectes al Marroc, Gàmbia i Senegal. El regidor responsable de l’àrea, Jordi Cartanyà, destaca que els projectes d’enguany s’emmarquen en una campanya per frenar l’impacte de la Covid-19.

PUBLICITAT

Un total de 2.500 euros es destinaran al projecte “Emergència Covid-19 a Gàmbia” de la Fundació Kalilu. Uns altres 2.500 aniran per al projecte “Enfortiment de la capacitat de resiliència de les dones dels agrupaments de promoció femenina comuna de la Guele Tapéé-Fass-Colobane, en un context de Covid-19, executat per la Creu Roja Catalunya. La resta de partida es farà arribar al projecte “Ajuda d’emergència per mantenir les accions de suport a les mares solteres i els seus infants al Marroc, en un context de covid-19, a càrrec d’Amics dels Infants del Marroc”.

Els tres projectes s’emmarquen en la campanya d’emergència ‘Resposta d’emergència per fer front als efectes de la Covid-19 en projectes actius a països on la cooperació municipal és més present’. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va ser fundat el 5 de juliol de 1986 i està constituït per més de 300 ajuntaments i altres institucions públiques. El consistori vallenc és soci d’aquest organisme sense ànim de lucre, una organització que té per objectiu contribuir al desenvolupament dels països més desfavorits, mitjançant la constitució i la gestió d’un fons econòmic, que possibilita una cooperació descentralitzada i que incideix en el desenvolupament humà i sostenible.

PUBLICITAT