El Govern ha indicat que la mobilitat quedarà restringida des d’aquest dilluns i fins a l’11 de gener a l’àmbit comarcal durant tota la setmana, amb l’excepció de si es treballa, es visiten familiars, es va a una segona residència o a un hotel. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. El toc de queda es manté entre les 22 h i les 6 matí, amb l’excepció de la nit de Nadal i Cap d’Any, que s’allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 11 de la nit  . Andorra «s’integra» a l’Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures.

PUBLICITAT


El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha explicat que els cossos policials tindran els mateixos criteris que fins ara per controlar els moviments de la població, però ara l’àmbit serà comarcal tots els dies de la setmana. Només es podrà sortir de la comarca per motius laborals, mèdics, per visitar una altra bombolla familiar o per anar a una segona residència o establiment hoteler però mai per trobar-se amb altres bombolles de convivència.

Tot i així, el vicepresident ha admès que el Govern no pot «posar un policia a cada casa», i per això ha demanat responsabilitat als ciutadans, malgrat evidenciar que els costums socials per Nadal són de trobar-se amb altres familiars. És per això que ha justificat que no s’hagin prohibit del tot les trobades entre bombolles, i que hi hagi diverses excepcions. De fet, ha dit que les excepcions establertes són les que ja preveu el decret d’estat d’alarma del govern espanyol.

PUBLICITAT