A banda del confinament comarcal setmanal, el govern de la Generalitat ha anunciat més restriccions per frenar els contagis de Covid-19. Les mesures també entraran en vigor el pròxim dilluns 21 de desembre i es mantindran fins l’11 de gener.

PUBLICITAT

Pel que fa a l’hostaleria i la restauració, els locals podran estar oberts per oferir esmorzars i dinars amb dues franges horàries de 7.30 a 9.30 hores i de les 12.30 a les 15.30 hores. En el cas dels locals que ofereixin menjar per emportar aquests també podran obrir de les 19 a 22 hores si el client va a buscar el menjar i mantenir el servei a domicili fins a les 23 hores. Les terrasses seguiran obertes i l’aforament màxim als interiors serà d’un 30%. A les taules només hi podrà haver quatre persones per taula, però si es bombolla de convivència podrà ser de sis persones. Caldrà mantenir la distància mínima de dos metres entre comensals i serà obligatori l’ús de mascareta, a excepció del moment de beure o menjar.


Els comerços a peu de carrer i els centres comercials podran continuar oberts amb les mateixes condicions d’aforament que fins ara, el 30%. En el cas  dels gimnasos i locals de restauració que es troben a l’interior de centres comercials aquests hauran de restar tancats.

Pel que fa als equipaments esportius, podran obrir al 50% d’aforament els que estan a l’aire lliure i a un 30% els espais tancats. No es podran fer activitats aeròbiques als espais interiors i per la resta d’activitats s’haurà de portar la mascareta posada.

D’altra banda, la consellera de Presidència ha recordat que el retorn a l’escola s’ha endarrerit fins a l’11 de gener i així donar uns dies de marge per detectar contagis que s’hagin pogut produir durant les festes i evitar que es traslladin al grup bombolla de la classe.

PUBLICITAT