El temporal de neu va arribar aquest dijous a diversos municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La cota de neu es va situar, de forma general, entorn els 200 metres, tot i que en alguns sectors va nevar fins a cota zero, segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). 

PUBLICITAT

La precipitació va ser de caràcter feble però ha enfarinat algunes zones del Baix Ebre, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp i el Priorat. Els flocs van arribar a indrets com el Perelló, Rasquera, Ginestar, Tivissa, Horta de Sant Joan, Paüls, Capçanes, els Guiamets, Vandellòs i també a parts elevades del Montsià. A Falset la neu va emblanquinar cotxes i teulades mentre la Brigada Municipal es va afanyar a llençar sal a les voreres per evitar que es formin plaques de gel. 

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla NEUCAT  ahir a la tarda per l’episodi de nevades que va començar ahir i que es preveuen generalitzades dissabte.

El Servei Meteorològic de Catalunya va informar que la neu caiguda ahir pot acumular gruixos de neu superiors al 5 centímetres per sobre dels 600 metres a les Terres de l’Ebre. També es preveu l’acumulació de més de 10 centímetres per sobre dels 900 metres a la meitat sud de Catalunya. Avui divendres la cota de neu baixarà a zero i es preveu que pugui nevar al terç sud de Catalunya, sobretot a partir de la tarda i fins la matinada. 

De cara a dissabte, la previsió és que  les nevades es generalitzin a tot Catalunya excepte el terç nord oest (Pirineu de Lleida) i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Amb el pas de les hores la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat. A més, al terç sud del país, per sobre del 800 metres es podran superar els 30 centímetres de neu.   

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Cal tenir el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les nevades es poden consultar interior.gencat.cat/nevades.

PUBLICITAT