Fins aquest diumenge 17 de gener, les vallenques i vallencs poden votar entre un total de 36 propostes dels pressupostos participatius. Es tracta de propostes d’àmbits molt diversos, entre noves infraestructures i serveis, actuacions de mobilitat, d’entorn natural o de creació de nous espais de convivència que els mateixos ciutadans van presentar durant el procés de participació previ i que han estat validades per la comissió tècnica municipal, d’acord amb el que estableix el protocol de pressupostos participatius.

PUBLICITAT

A causa de les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19, en aquesta ocasió les votacions ciutadanes es realitzen de manera no presencial. Per això, es pot votar online les 24 hores del dia a través del portal web municipal www.valls.cat o bé trucant al telèfon 629528650.

En el cas del vot telemàtic per internet, només és necessari tenir el certificat digital que es pot obtenir amb molta facilitat. Precisament, per facilitar la votació segura online, en tot el material de difusió imprès que s’ha enviat a totes les llars de la ciutat amb les 36 propostes a votació, s’ha inclòs un codi QR que permet obtenir el certificat digital IdCat Mòbil en només un minut. En concret, per registrar-se només cal introduir a la plataforma els números de DNI o NIE, de targeta sanitària i de mòbil i, a partir d’aquesta identificació, es rep immediatament un codi al mateix telèfon indicat per votar amb seguretat i amb totes les garanties.

La via telefònica s’ha habilitat com a novetat enguany per tal de reforçar el procés ja que, en aquesta ocasió, no es poden efectuar les votacions de manera presencial per la Covid-19. Així, per evitar la bretxa digital i universalitzar les votacions, en especial per a totes les persones que no tenen accés a internet o aquells col·lectius amb menys coneixements d’informàtica, també es podrà votar trucant al 629528650, de dilluns a divendres de 9h a 14h excepte festius.

Poden votar totes les persones empadronades a Valls majors de 16 anys i escollir 3 dels 36 projectes a votació. Els ciutadans escolliran les propostes i l’Ajuntament ha reservat ja un màxim de 250.000 euros per finançar els projectes elegits. Aquesta és la xifra més alta des de la implantació del procès de pressupostos participatius l’any 2017, ja que en aquest període el consistori ha incrementat la inversió de manera progressiva any rere any. En concret, en relació al 2017, la inversió en projectes participatius ha crescut en més d’un 78%.

PUBLICITAT