Aquest dimarts el Patronat de la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls va acordar reprendre els treballs organitzatius de les comissions participatives amb l’horitzó posat en el 2022. La celebració que ha tingut lloc des de 1791 els anys acabats en 1 es va veure ajornada després que tant el Patronat com la Taula de Coordinació  així ho decidissin el passat 1 d’agost en una reunió extraordinària.

PUBLICITAT

Per això, el caràcter de la festivitat d’enguany, 2021, serà l’anual amb els actes habituals, això sí adaptats a la realitat actual pel que fa als aforaments. D’aquesta manera, el dia 2 de febrer, jornada central de la festivitat, la parròquia celebrarà tres oficis religiosos enlloc d’un d’únic, fet que provoca que la representació de la moixiganga s’avanci a la vigília. Per contra, no sortirà la processó matinal pels carrers del centre històric. També per evitar l’escassa ventilació de què disposa el cambril on la Mare de Déu és venerada cada any, s’ubicarà fora d’aquest espai tan reduït però dins de la mateixa capella per guanyar amplitud.

Amb l’horitzó de celebrar les Decennals sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti, ara es reprendran les tasques d’organització. Així, en les properes setmanes la Fundació reiniciarà els treballs sobre els continguts de cara a les Decennals 2022 amb els delegats de les diferents comissions participatives, per analitzar quins dels inicialment previstos s’han pogut aplaçar d’any, quins s’han de redissenyar i quins s’han de canviar. Així mateix, la Fundació completarà les tasques de producció tècnica dels diferents espais. Aquestes van portar a comptar amb el disseny tècnic dels llocs on es desenvoluparan els espectacles i les activitats en un grau molt avançat. Tot i això, encara restava feina per realitzar, que es reactivarà a partir d’ara.

Així mateix, el pla d’activitats de la Fundació per a enguany contempla l’activació de la captació prèvia del voluntariat, tasques de comunicació i d’hospitalitat diverses, i l’organització d’una sessió formativa en matèria pressupostària per als delegats de les comissions.

En aquesta edició de les Festes Decennals de Valls, l’estructura organitzativa ha incorporat tres comissions noves: la d’audiovisuals, la de voluntariat i la literària, que es diferencia de la de cultura. S’afegeixen a les preexistents: artística, espectacles familiars, Decennals a les escoles, seguici cerimonial, Xiquets de Valls, actes religiosos, esports i cultura.

PUBLICITAT