La consellera de Salut, Alba Vergés, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, i el president del Consell d’administració de Gestió Pius Hospital de Valls, Jordi Cartanyà han signat aquest divendres el protocol d’intencions regulador de les bases de treball per a la reordenació de la prestació dels serveis públics de salut a la ciutat de Valls i a la seva zona d’influència.

PUBLICITAT

La prioritat que guia aquest protocol és mantenir i millorar els actuals dispositius destinats a l’assistència sanitària i sociosanitària en funcionament dins el sistema públic en termes de viabilitat i sostenibilitat; tot plegat, intensificant-ne la qualitat i la capacitat resolutiva en benefici de la població i fer-ho possible aprofitant l’experiència acumulada fins ara al Pius Hospital de Valls. De fet, sota l’enfocament que aquest deixi de ser de gestió municipal i passi a gestionar-se a través d’una organització ja existent íntegrament pública, depenent de forma directa del CatSalut.

Així mateix, aquesta iniciativa de reordenació ha de permetre treballar conjuntament per a l’adaptació i modernització d’aquests equipaments d’acord amb la realitat actual, a fi de donar resposta a les necessitats sanitàries de la ciutat de Valls i de la seva zona d’influència, i en consonància amb les directrius de planificació de la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

En aquest context es preveu que l’Ajuntament, amb ple consentiment de Gestió Pius Hospital de Valls, impulsi les mesures adequades per iniciar i facilitar la transmissió de la unitat productiva associada a la seva prestació d’activitat assistencial en salut a la corresponent entitat de dret públic depenent del CatSalut, acompanyada pel conjunt d’actius i passius que s’hi associïn, retenint l’activitat en l’àmbit social que li és pròpia.

El protocol d’intencions preveu la constitució d’una comissió de treball entre l’Ajuntament i el CatSalut que haurà de concretar el projecte de reordenació i la transició per al canvi de gestió. D’aquesta manera, la comissió treballarà els diversos aspectes a tenir en compte: entre d’altres, els relacionats amb recursos humans, l’activitat assistencial, l’àmbit patrimonial, d’infraestructures i inversions, així com les qüestions de caràcter econòmic-financer, corporatiu o jurídic.

La consellera de Salut, Alba Vergés ha destacat que el d’avui és un pas imprescindible per enfortir el sistema de salut.

Per la seva part, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré ha valorat molt positivament el protocol d’intencions 

El Pius és el centre sanitari de referència per a més de 64.000 persones de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà i, com hospital municipal en l’actualitat, forma part del sistema sanitari d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). Amb la futura incorporació al CatSalut, el Pius passaria a formar part a tots els efectes de la xarxa d’hospitals públics de gestió directa del Departament de Salut de la Generalitat.

PUBLICITAT