La Fundació Vilaniu per a l’Atenció a la Dependència ha inaugurat aquest divendres 7 de maig el nou Centre de Dia Alt Camp per a la gent gran, un nou equipament ampli i funcional amb capacitat per a 45 persones usuàries. L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació de la secretaria general d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Marta Cassany, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el president de Vilaniu, Jordi Cartanyà, el delegat del govern, Òscar Peris, la directora de la Fundació, Noemí Nieto i tot l’equip de professionals del servei.

PUBLICITAT

A més de l’acte d’inauguració d’aquest divendres, durant la setmana vinent, la Fundació Vilaniu ha organitzat sessions i jornades de portes obertes per a les famílies de les àvies i avis, veïns del barri de Pisos de Clols on obre portes el nou servei, autoritats d’ajuntaments de la comarca i responsables dels diferents serveis públics d’atenció social, així com entitats del tercer sector.

El nou centre de dia està ubicat a les instal·lacions de l’antiga seu de la Fundació Ginac al barri dels Pisos de Clols de Valls i entrarà en funcionament al llarg de la setmana vinent, després d’una inversió de 500.000 euros que ha permès remodelar totalment l’equipament i adaptar-lo a les necessitats del servei i l’atenció a la gent gran. Té capacitat per atendre a més de 40 àvies i avis, un 25% més que en les instal·lacions que tenia l’antic centre de dia situat als baixos de la Residència Alt Camp.

D’aquesta manera, amb el trasllat al nou equipament dels Pisos de Clols, la Fundació Vilaniu amplia la capacitat de persones usuàries que podran ser ateses i a la vegada es diferencien físicament de manera definitiva els serveis del centre de dia dels propis d’una residència geriàtrica. A més, la ubicació fins ara a la Residència Alt Camp no era la més òptima i així, per exemple, durant la pandèmia el centre de dia ha hagut de romandre tancat per les restriccions aplicades a les residències de gent gran per prevenir la Covid-19.

La col·laboració amb la Fundació Ginac ha fet possible el trasllat del centre de dia a l’antiga seu de l’entitat al barri dels Pisos de Clols. El nou espai compta amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19 establertes per aquest tipus de serveis. En concret, l’equipament té circuïts d’accés diferenciats per a persones usuàries, familiars i treballadors així com per a l’entrada de materials i mercaderies. A més, el nou espai a les instal·lacions dels Pisos de Clols destaquen per la seva amplitud ja que compten amb més de 400 metres quadrats construïts. Això permetrà garantir completament les distàncies de seguretat, així com mantenir els grups de convivència entre les persones usuàries durant la realització de tallers i activitats.

L’equipament disposa d’una gran sala lluminosa amb vistes a l’exterior i també amb una zona de jardí exterior, mentre que a l’interior hi haurà espai també per als diferents serveis que s’ofereixen a les persones usuàries. A més, en el nou emplaçament, el centre de dia compta amb una sala de visites, de tal manera que el servei també guanya en comoditat i intimitat per a les famílies. Precisament, l’empresa Lear Corporation ha col·laborat amb la posta en marxa de l’equipament aportant la major part del mobiliari de la sala de visites.

Per a més informació o sol·licitar acollir-se a les noves places del centre de dia, les famílies es poden adreçar al telèfon 977 78 01 55 o bé al mail cddia_altcamp@fundaciovilaniu.cat .

PUBLICITAT