Després d’un any d’absència, la festa major de Sant Joan tornarà a lliurar el títol d’ambaixador dels Xiquets de Valls.

PUBLICITAT

En aquest 2021, el reconeixement recaurà a CATESCO, el qual com a Centre UNESCO fou clau en la proclamació dels castells com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. El recollirà la seva directora, Marina Gay.

La Comissió Xiquets de Valls ha considerat que calia visibilitzar més aquest rol del sector associatiu i de les seves xarxes internacionals, i per això la ciutat quilòmetre zero del món casteller els ho vol agrair amb el reconeixement. Fundada amb el nom inicial de Centre UNESCO de Catalunya, l’actual CATESCO es creà el 1985 per contribuir a promoure la presència de la llengua i cultura catalanes a l’àmbit de la UNESCO així com difondre i potenciar els valors, projectes i iniciatives de la UNESCO a Catalunya. Des d’aleshores ha treballat per promoure a la societat catalana els principis i valors de la UNESCO en els àmbits de l’educació, la ciència, la cultura, el desenvolupament sostenible, la democràcia, els drets humans, la llibertat d’expressió i comunicació, la ciutadania global, el diàleg i la pau.

L’acte tindrà lloc diumenge 20 de juny, a les set de la tarda, a la plaça del Blat.

PUBLICITAT