La Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls aixecaran els primers castells de la represa el pròxim 24 de juny, coincidint amb la jornada central de la festa major de Sant Joan. Aquest fet serà possible gràcies a una prova pilot i estudi clínic que han presentat aquest dilluns les dues formacions, el Pius Hospital i l’ABS Valls Urbà-ICS després de rebre el vistiplau del departament de Salut.

PUBLICITAT

El protocol preveu la participació de 100 components, 50 per cada colla, tant als assajos com en la diada. També els que hi prenguin part hauran de passar testos d’antígens en cada convocatòria i una setmana després. El director del CAP Sarró de Valls, Josep Maria Magrinyà, explica que totes aquestes etapes serviran per analitzar els possibles contagis de Covid-19.

Per la seva banda, els caps de colla de Vella i Joves, Albert Martínez i Jaume Martí, subratllen que aquest experiment és un primer pas cap a una certa normalitat.

Tots els castellers hauran de complir amb totes les mesures de prevenció i higiene anti-Covid19. D’altra banda, el dia de Sant Joan, a la plaça del Blat, hi haurà públic assegut que serà únicament de les dues colles.

PUBLICITAT