Des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, i les regidories d’Acció Comunitària i Afers Socials es van lliurar aquesta mateixa setmana a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Valls els certificats d’acollida a les 12 dones participants de la formació duta a terme durant el curs escolar 2020/21 per a l’obtenció del Certificat d’Acollida. Aquest divendres s’entregaran a la sala d’actes de l’Institut Estudis Vallencs els certificats a 13 dones més que han fet la formació a les instal·lacions del Servei d’Intervenció Socioeducativa.

PUBLICITAT

Aquesta formació, l’objectiu de la qual és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania, és una iniciativa de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, Servei de primera acollida a les persones nouvingudes, i de l’Institut Serra de Miramar.

El Certificat d’Acollida acredita coneixements per a la integració en tres àmbits, i inclou un mòdul de coneixements lingüístics, amb un mínim de 90 hores de formació en les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb 15 hores més. Enguany, a través del finançament del Pacto de Estado, s’ha incorporat a aquesta formació un quart mòdul sobre la prevenció de la violència masclista.

Els quatre mòduls formatius s’han adreçat al col·lectiu de dones del projecte ‘Dones en xarxa’, dinamitzat per la Regidoria d’Acció Comunitària, i a les dones de la comunitat d’aprenentatge de l’Institut Serra de Miramar.

PUBLICITAT