El Museu de Valls ha acollit la primera reunió del comitè assessor, el grup de treball participatiu encarregat de definir la que serà la nova programació d’art contemporani a la ciutat de Valls, després del tancament de la Capella de Sant Roc per a ubicar-hi el nou centre d’interpretació sobre el compositor vallenc Robert Gerhard.

PUBLICITAT

Aquesta comissió està integrada per vuit persones del món de l’art (artistes, crítics i professionals del sector), amb coordinació de la direcció del propi Museu de Valls i de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Així, integren la taula: Mariona Moncunill i Oriol Moreno, artistes vallencs; Jordi Ribas Bodú, artista i ex-membre de l’equip del CA Tarragona; Assumpta Rosés, crítica d’art; Xavi Torrent, dissenyador d’espais d’art; Quim Torres, historiador de l’art; i Marina Vives, crítica d’art i comissària a la capella de Sant Roc; a més de Cèlia del Diego, crítica d’art i directora del Centre d’Art La Panera, a qui s’ha encarregat la redacció de l’informe final de l’estudi.

Durant la primera trobada, es va fer valoració de la trajectòria de la Capella de Sant Roc en l’àmbit de la programació d’art contemporani durant els darrers 35 anys de recorregut. També es va començar a treballar sobre un primer esborrany de projecte, sobre el que es va obrir el debat i les aportacions respecte quin ha de ser el nou projecte d’art contemporani en relació a la programació, espais o gestió, entre d’altres aspectes. Actualment s’està treballant en la redacció de l’informe, que es preveu que sigui validat (si així s’escau) pel grup de treball el proper mes de setembre.

PUBLICITAT