Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui 15 de setembre i es que hi ha hagut contrast d’opinions respecte a la tornada dels castells a les Colles de Valls. Jonay González, bon dia.

Satisfacció des de l’Ajuntament Valls per la tornada de l’activitat castellera per les festes de Santa Úrsula, però disparitat d’opinions a les colles per la limitació a 160 persones. El Departament de Cultura de la Generalitat especificava l’aforament permès amb mascareta, protocols d’entrada i un màxim de 15 minuts de durada per la construcció dels castells.

A més, de demostrar la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Aquesta mesura, ha provocat diverses reaccions a la ciutat de Valls amb molta satisfacció per part del consistori que es tornin a fer castells i hi hagi un pla específic per tornar a viure l’activitat castellera, sobretot per Santa Úrsula a la Plaça del Blat.

Per la seva banda, hi hagut contrast d’opinions entre les Colles Castelleres de la ciutat. El cap de colla de la Vella Xiquets de Valls, Albert Martínez ha explicat la seva contrarietat pel nombre de xifres per fer castells tot i que sigui un primer pas per tal que es realitzin castells sense limitacions.

Amb tot, el cap de colla Joves Xiquets de Valls Jaume Martí, celebrava la tornada a la normalitat de poder ampliar de 25 a 160 persones, tot i la limitació per  a les colles castelleres.

Així doncs, amb els protocols establerts per cultura tornaran els castells a la ciutat de Valls per Santa Úrsula. El pla entrarà en vigor a partir d’aquesta setmana després de l’aprovació del Comtè Tècnic del PROCICAT.

Tot això, s’ha dit en motiu de la presentació de la imatge gràfica de Santa Úrsula 2021. Enguany Tati Ayala n’ha sigut l’autora i destaca alguns símbols carecterístics de la ciutat de Valls molt lligats a l’esdeveniment.

Com a protagonista, hi destaquen les dues colles dels Xiquets de Valls. Amb tot, s’hi veuen les dues camises de les colles castelleres de la ciutat. Tot plegat, s’ha volgut retre homenatge a la feina col·lectiva de les colles, per als seus membres i crear un espai de socialització, familiar i integrador.

Un altre símbol que apareix al cartell és la plaça del Blat on es faran els diversos esdeveniments. Finalment, inclou el campanar de Sant Joan, per ser un dels espais arquitectònics característics i emblemàtics de la ciutat, que tot just va ser inaugurat en una Fira de Santa Úrsula, concretament lany 1897.

La presentació del cartell ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i els caps de colla de la Joves Xiquets de Valls, Jaume Martí i el cap de colla de la Vella Xiquets de Valls Albert Martínez.

I parlem, d’esports i de futbol i de la derrota de la Unió Esportiva Valls en el cinquè compromís de la pretemporada 2021-2022. L’equip blanc-i-vermell, amb un total de nou baixes, es presentava, diumenge a la tarda, al camp de l’Aldeana de 2a Catalana amb l’objectiu de mantenir-se invicte.

Un partit amb jugadors a prova: Verdejo o Ezequiel. També per confiar en els més joves, com per exemple, Aitor i Vericat. Tot i amb això, la poca sintonia amb la porteria i la bona situació defensiva del rival acabaven amb la victòria del conjunt local per 1-0.

PUBLICITAT