Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui dimarts dia 21 de setembre i és que l’Ajuntament de Valls engega el primer pla de la Gent Gran a la ciutat.

Tot plegat, s’impulsa per promoure l’envelliment actiu a la ciutat, adreçada al que representa el més del 18% de la població vallenca major de 65 anys i més del 21% superior als 85 anys.

En aquest pla, es recullen diversos eixos d’acció com és la salut, la seguretat, l’acompanyament, la formació o la igualtat a la gent gran entre altres, i així evitar causes com la soledat i l’aïllament social.

En les properes setmanes, s’emmarcaran accions com el projecte Radars per tal d’acompanyar a la gent gran, fer trucades de seguiment de casos de soledat, i accions en diversos centres escolars visitant centres residencials per poder crear sinèrgies entre la població més jove i la gent més gran.

Des del consistori vallenc remarquen que ja s’hi han inscrit un total de 78 persones per a l’acompanyament emocional i el proper dia 5 d’octubre, s’esperen diverses accions a la Plaça del Blat com a celebració de l’efèmeride amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

Bones notícies en quant a les dades epidemiològiques de la pandèmia a l’Alt Camp, ja que compta amb un risc de rebrot moderat de 47 punts i la velocitat de propagació del virus, l’RT, és de 0,79. S’han confirmat 18 casos més per la prova PCR o TA.

Amb aquestes dades, l’Alt Camp és una de les comarques amb el risc de rebrot d’entre les deu comarques de tot Catalunya. A la ciutat de Valls, el risc de rebrot torna a ser baix i es situa en 20 punts. L’RT en total és de 0,42. S’hi han confirmat dos casos més a la ciutat en les darreres 24 hores.

A més, destaquem que a l’Alt Camp ja s’ha superat el 80% de la superació vacunada major de 12 anys amb la pauta completa, concretament al 80,3%

Expliquem també que el servei municipal de joventut de l’Ajuntament de Valls, VallsJove, ha obert una nova convocatòria per a la concessió de subvencions a les entitats d’educació en el lleure i a les entitats juvenils per les activitats desenvolupades en el període comprès entre el setembre de 2020 i l’agost de 2021.

PUBLICITAT