Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui divendres 24 de setembre i és que sabem els principals acords de la Junta de Govern. Jonay González, bon dia.

Entre ells destaca la licitació de la nova il·luminació de l’Estadi del Vilar. La Junta de Govern ha aprovat la memòria tècnica i els plecs de clàusules per a la licitació dels treballs d’instal·lació de la nova il·luminació de l’estadi de futbol del Vilar, amb un pressupost de més de 57.000 euros. Aquest projecte va ser un dels escollits per la ciutadania en la darrera convocatòria de pressupostos participatius. La inversió permetrà modernitzar la totalitat del sistema i adequar la il·luminació de l’estadi a les necessitats de la pràctica del futbol.

També recordem que ja es coneixen els punts del dia del ple municipal que es durà a terme dilluns a les cinc de la tarda. Serà un ple telemàtic i amb un total de set mocions que tractaran diversos ítems com l’ús de patinets elèctrics, la condemna a les agressions i violència a les persones del col·lectiu LGTBI, la internalització del 112 o el rebuig a l’ampliació de l’aeroport del Prat entre d’altres.

A més, també es farà el rebuig al projecte de la línia elèctrica de Molt Alta Tensió, la MAT, així com la defensa de les dones afganeses i els drets humans. A banda, de les mocions, la sessió plenària també s’aprovarà el Compte General de l’exercici del 2020 i l’aprovació inicial del Reglament regulador del servei de l’Arxiu Municipal de Valls.

I en esports, El CB Valls visita la pista del CB Cornellà en el darrer test preparatori dels d’Oriol Pozo abans d’encetar la temporada regular de Lliga EBA. Els vallencs voldran recuperar sensacions amb un conjunt que disputarà la LEB Plata després de la derrota i esborrar la imatge donada la segona meitat davant el CBT en Lliga Catalana.

En segon lloc, hi haurà subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament. La Junta així doncs ha aprovat els convenis amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a la concessió de subvencions a diversos projectes que impulsa l’entitat. En concret, s’ha aprovat una subvenció de 3.742 euros destinada a finançar el projecte de recuperació d’estudiants provinents de famílies vulnerables afectades per la Covid-19 al Senegal i de 2.514 euros al projecte de suport a mares solteres del Marroc per fomentar la seva inserció sociolaboral, així com mesures per fer front als efectes de la pandèmia.

La Junta de Govern ha aprovat els convenis de col·laboració entre l’Ajuntament de Valls i les colles Joves Xiquets de Valls i Vella dels Xiquets de Valls. La Junta ha aprovat la concessió d’una subvenció de 40.000 euros a cadascuna de les entitats pel seu funcionament ordinari, el manteniment de les seves instal·lacions i la promoció del fet casteller. D’altra banda, també s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball (AAEET) que regula la concessió d’una subvenció municipal de 6.500 euros a la revista «Cultura» que edita l’entitat.

PUBLICITAT