Destaquem el més important d’avui dilluns 3 d’octubre perquè es presenta la pel·lícula que celebrarà l’efemèride dels 40 anys per la diada castellera de Santa Úrsula que va canviar el rumb de la ciutat.

PUBLICITAT

La pel·lícula que representa el canvi de paradigma casteller a la ciutat de Valls ja té data de sortida. El film “Santa Úrsula 1981” estrena cartell i teaser on hi destaca la representació de la rivalitat entre les colles castelleres vallenques viscudes ara fa quaranta anys.

La directora del llargmetratge, Maria Roig ha remarcat el canvi de paradigma en el món casteller a la ciutat de Valls la diada de l’octubre del 1981 amb la Colla Vella que va descarregar el primer quatre de nou amb folre i la Colla Joves amb el cinc de vuit.

A més, també es va presentar la imatge gràfica a càrrec de la il·lustradora Marina Barberà, que ja ha realitzat diversos treballs a la ciutat com “Les Decennals que mai van poder ser” o realitzant instal·lacions com “Esperant la salvació” a la Plaça de l’Oli de Valls.

El cartell, vol representar la gernació que aquell dia es feia pelès a la plaça del Blat on hi confluïen el públic i els castells. El film s’estrenarà el proper dijous 21 d’octubre a la sala gran dels JCA Cinemes de Valls durant la setmana de la Fira de Santa Úrsula després dels 40 anys de l’esdeveniment que va canviar el paradigma casteller a la ciutat de Valls.

En esports, la Unió Esportiva Valls empata al Camp de les Comes davant l’Igualada. Els vllencs van tenir la victòria per la mà però en cinc minuts, els locals van aconseguir rascar l’empat. Els vallencs van anotar el gol més ràpid de tota la Primera Catalana. 

En 30 segons, Marc Guasch obria el lluminós aquesta temporada i obria la llauna pel Valls en partit oficial. El gol va atorgar el control del partit pels de Manel Cazorla que van realitzar un gran primer acte amb diverses ocasions per ampliar el resultat.

A la represa, Arnau Miró des de l’estratègia posava el 0-2 pel Valls on semblava que sentenciava el matx, però un penal superada l’hora del partit, despertava l’Igualada pels minuts finals.

PUBLICITAT