La pel·lícula que representa el canvi de paradigma casteller a la ciutat de Valls ja té data de sortida. El film “Santa Úrsula 1981” estrena cartell i teaser on hi destaca la representació de la rivalitat entre les colles castelleres vallenques viscudes ara fa quaranta anys.

PUBLICITAT

La directora del llargmetratge, Maria Roig ha remarcat el canvi de paradigma en el món casteller a la ciutat de Valls la diada de l’octubre del 1981 amb la Colla Vella que va descarregar el primer quatre de nou amb folre i la Colla Joves amb el cinc de vuit. Així ho explicava el regidor de cultura, Marc Ayala.

A més, també es va presentar la imatge gràfica a càrrec de la il·lustradora Marina Barberà, que ja ha realitzat diversos treballs a la ciutat com “Les Decennals que mai van poder ser” o realitzant instal·lacions com “Esperant la salvació” a la Plaça de l’Oli de Valls.

El cartell, vol representar la gernació que aquell dia es feia pelès a la plaça del Blat on hi confluïen el públic i els castells.

El film s’estrenarà el proper dijous 21 d’octubre a la sala gran dels JCA Cinemes de Valls durant la setmana de la Fira de Santa Úrsula després dels 40 anys de l’esdeveniment que va canviar el paradigma casteller a la ciutat de Valls.

PUBLICITAT