Del 18 al 24 d’octubre, Valls celebrarà una Fira de Santa Úrsula marcada per la commemoració dels 40 anys de l’inici de la segona època d’or dels castells. A més, la plaça del Blat, recuperarà les actuacions amb tres castells i pilars des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, amb la Colla Joves i Colla Vella.

PUBLICITAT

Durant la presentació del programa d’actes que es feia aquest dijous, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, ha explicat que han preparat una diada de Santa Úrsula seguint el protocol sanitari actual, però amb el desig que Salut el pugui flexibilitzar en els pròxims dies.

En tot cas, l’organització ja té activat un protocol que permetrà que 900 espectadors puguin veure l’actuació asseguts en cadires. El gestor cultural de l’Ajuntament de Valls, Jordi Bertran, explica la logística.

Tot i les limitacions, les dues colles vallenques es mostren il·lusionades per tornar a trepitjar el quilòmetre zero del món casteller. Comencem escoltant el cap de colla de la Joves, Jaume Martí, que assegura que la seva formació plantejarà una diada de màxims.

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, espera que la carta que ha enviat el consistori al departament de Salut ajudi a replantejar el protocol.

Pel que fa als altres actes destacats, les places del centre històric s’ompliran de cinema casteller pel 125 anys del setè art. En aquest àmbit, s’estrenarà la pel·lícula “El pas Santa Úrsula 1981 amb quatre sessions al JCA Cinemes. La veu en off de l’actor Joan Crosas es suma a l’espectacle familiar “Candela, la de la colla dels estels”.  A més, convé remarcar la inauguració de la reforma de la Font de la Manxa que coincidirà amb l’estrena del marcador de les Decennals, quan faltin just 100 dies.

La celebració inclou, també, actes amb la participació d’alguns grups del seguici cerimonial o la recuperació de la fira d’atraccions a la zona del Fornàs amb totes les mesures de seguretat.

PUBLICITAT