Destaquem el més important d’avui divendres 8 d’octubre explicant que ja es coneix tot el programa de Santa Úrsula 2021 amb la intenció de recuperar una certa normalitat.

PUBLICITAT

Del 18 al 24 d’octubre, Valls celebrarà una Fira de Santa Úrsula marcada per la commemoració dels 40 anys de l’inici de la segona època d’or dels castells. A més, la plaça del Blat, recuperarà les actuacions amb tres castells i pilars des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, amb la Colla Joves i Colla Vella.

Durant la presentació del programa d’actes que es feia aquest dijous, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, ha explicat que han preparat una diada de Santa Úrsula seguint el protocol sanitari actual, però amb el desig que Salut el pugui flexibilitzar en els pròxims dies.

En tot cas, l’organització ja té activat un protocol que permetrà que 900 espectadors puguin veure l’actuació asseguts en cadires. El gestor cultural de l’Ajuntament de Valls, Jordi Bertran, explica la logística.

Tot i les limitacions, les dues colles vallenques es mostren il·lusionades per tornar a trepitjar el quilòmetre zero del món casteller. Comencem escoltant el cap de colla de la Joves, Jaume Martí, que assegura que la seva formació plantejarà una diada de màxims.

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, espera que la carta que ha enviat el consistori al departament de Salut ajudi a replantejar el protocol.

Pel que fa als altres actes destacats, les places del centre històric s’ompliran de cinema casteller pel 125 anys del setè art. En aquest àmbit, s’estrenarà la pel·lícula “El pas Santa Úrsula 1981 amb quatre sessions al JCA Cinemes. 

La veu en off de l’actor Joan Crosas es suma a l’espectacle familiar “Candela, la de la colla dels estels”.  A més, convé remarcar la inauguració de la reforma de la Font de la Manxa que coincidirà amb l’estrena del marcador de les Decennals, quan faltin just 100 dies.

La celebració inclou, també, actes amb la participació d’alguns grups del seguici cerimonial o la recuperació de la fira d’atraccions a la zona del Fornàs amb totes les mesures de seguretat.

I anunciem els principals acords de la Junta de Govern d’aquest dijous, en què s’acorda l’estudi per les reparacions de la Capella de Sant Roc.

Ja s’han contractat els treballs tècnics per poder redactar l’estudi que han de definir la reparació que caldrà realitzar a la volta de la capella de l’Antic Hospital de Sant Roc.

Es farà mitjançant un import de 1.815 euros, la redacció d’un estudi sobre les patologies de la volta, així com les actuacions a executar per tal d’estabilitzar-la.

A més, s’ha acordat que s’adaptarà la pista del Vilar per la pràctica de l’Hoquei. En aquest cas es contracta a l’empresa Talleres Palautordera, per un import de més de 17.847 euros IVA inclòs, el subministrament i instal·lació a la pista del Vilar de tanques per permetre la utilització d’aquesta instal·lació per a la pràctica de l’hoquei patins.

PUBLICITAT