Destaquem el més important d’avui dilluns dia 11 d’octubre explicant que es transformarà l’església de Sant Francesc, protagonista en les jornades europees del patrimoni.

PUBLICITAT

L’antiga església de Sant Francesc de Valls constarà d’una gran transformació urbanística de l’entorn amb motiu de les jornades europees del patrimoni. Les obres, que es troben en la primera fase, es preveu que acabin a finals d’aquest any.

Amb motiu de les jornades del patrimoni, en l’acte es van avançar en les primeres conclusions del Centre de Recerca Urbana de la Universitat Rovira i Virgili. La primera fase que es va inicia al mes de febrer tenen un pressupost de 360.000 euros on s’inclouen la reparacions de diverses patologies que afectaven a les voltes, taulada i els murs.

 A més, també s’han instal·lat nous canals i baixants d’aigua pluvials on s’ha realitzat el sanejament i reparació tant d’interior com exterior a la façana principal i la neteja interior de l’antiga església. Amb tot, la segona fase del projecte arrencarà a principis del 2022 per convertir el futur Sant Francesc en un equipament públic amb sortides d’emergència, escomeses elèctriques o diversos campanars. Així doncs, la prioritat del consistori vallenc és poder adequar l’espai urbanístic de l’Església de Sant Francesc a un espai ben connectat, naturalitzat i habilitat per tal d’obrir-se a la ciutat de Valls.

La Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls ha comunicat avui el termini per a la tramesa d’actes que vulguin formar part del programa de la celebració, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Les entitats poden fer arribar les seves propostes fins al proper 31 d’octubre.

Fins a la data d’avui, les associacions ciutadanes ja han canalitzat molts actes a través de les diferents comissions de treball. Això no obstant, poden existir activitats que per la seva tipologia especial no encaixin en cap comissió temàtica, o per decisió pròpia de l’entitat es vulguin inscriure directament a la Fundació.

I parlem d’esports, perquè la Unió Esportiva Valls per 1 a 0. Els blanc-i-vermells van aconseguir el primer triomf de la temporada on van deixar poques opcions al Mollerussa que pràcticament no va rematar a porteria.

Els de Manel Cazorla van obrir el marcador al minut 30 de la primera meitat amb un gol obra de Ramon Miranda després d’una gran jugada individual i un xut creuat a l’escaire. 

PUBLICITAT