L’antiga església de Sant Francesc de Valls constarà d’una gran transformació urbanística de l’entorn amb motiu de les jornades europees del patrimoni.

PUBLICITAT

Les obres, que es troben en la primera fase, es preveu que acabin a finals d’aquest any. Sònia Roca, regidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Valls explicava de quina manera es duran a terme les fases d’adequació de l’església.

Amb motiu de les jornades del patrimoni, en l’acte es van avançar en les primeres conclusions del Centre de Recerca Urbana de la Universitat Rovira i Virgili. La primera fase que es va inicia al mes de febrer tenen un pressupost de 360.000 euros on s’inclouen la reparacions de diverses patologies que afectaven a les voltes, taulada i els murs.

 A més, també s’han instal·lat nous canals i baixants d’aigua pluvials on s’ha realitzat el sanejament i reparació tant d’interior com exterior a la façana principal i la neteja interior de l’antiga església.

Amb tot, la segona fase del projecte arrencarà a principis del 2022 per convertir el futur Sant Francesc en un equipament públic amb sortides d’emergència, escomeses elèctriques o diversos campanars.

Així doncs, la prioritat del consistori vallenc és poder adequar l’espai urbanístic de l’Església de Sant Francesc a un espai ben connectat, naturalitzat i habilitat per tal d’obrir-se a la ciutat de Valls.

PUBLICITAT