Pla general dels castellers de la colla Joves dels Xiquets de Valls carregant el 3 de 8, en la segona ronda de la diada castellera de Santa Teresa del Vendrell. Imatge del 17 d'octubre del 2021 (Vertical).

Destaquem el més important d’avui dimecres 20 d’octubre i és que ja ha arrencat la Fira de Santa Úrsula 2021.

Pla general dels castellers de la colla Joves dels Xiquets de Valls carregant el 3 de 8, en la segona ronda de la diada castellera de Santa Teresa del Vendrell. Imatge del 17 d'octubre del 2021 (Vertical).
PUBLICITAT

En primer lloc, destaquem que més de 500 objectes componen una exposició de Col·leccionisme Casteller instal·lada a la Sala Sant Roc fins el pròxim 31 d’octubre.

La mostra, organitzada pels Amics de Col·leccionisme Casteller i la Secció de Filatèlia, Numimàtica i Col·leccionisme Casteller, compta amb peces de Pedro Osorio, Pere Toda, Xavier Cabré, Francesc Roca, Joan Gasull i Enric Nogués.

Precisament, el dimarts, a les set de la tarda, tenia lloc una visita comentada en un acte emmarcat dins el programa de la Fira de Santa Úrsula.

Una hora després, al Claustre del Convent del Carme acollia l’acte de presentació del llibre “La mítica Santa Úrsula d’abans de la pandèmia (Cultura entre Simposis)” editat per la col·lecció L’Aixecador de Cossetània Edicions.

El llibre aplega l’anàlisi sobre la consecució del 3de9 sense folre, el cim de la segona època d’or dels castells, per part de les dues colles vallenques en la diada de Santa Úrsula.

Les òptiques plurals i diverses d’un seguit de periodistes castellers troben han servit per elaborar el primer treball monogràfic sobre una construcció específica, i han estat complementades per la visió dels caps de colla en un escenari diametralment diferent, el de la pandèmia de la Covid-19.

PUBLICITAT