La programació de la Fira de Santa Úrsula 2021 ha començat aquest dimarts . En primer lloc, destaquem que més de 500 objectes componen una exposició de Col·leccionisme Casteller instal·lada a la Sala Sant Roc fins el pròxim 31 d’octubre.

PUBLICITAT

La mostra, organitzada pels Amics de Col·leccionisme Casteller i la Secció de Filatèlia, Numimàtica i Col·leccionisme Casteller, compta amb peces de Pedro Osorio, Pere Toda, Xavier Cabré, Francesc Roca, Joan Gasull i Enric Nogués. Precisament, Nogués explica quins passos s’han seguit per organitzar l’exposició.

Precisament, el dimarts, a les set de la tarda, tenia lloc una visita comentada en un acte emmarcat dins el programa de la Fira de Santa Úrsula.

Una hora després, al Claustre del Convent del Carme acollia l’acte de presentació del llibre “La mítica Santa Úrsula d’abans de la pandèmia (Cultura entre Simposis)” editat per la col·lecció L’Aixecador de Cossetània Edicions.

El llibre aplega l’anàlisi sobre la consecució del 3de9 sense folre, el cim de la segona època d’or dels castells, per part de les dues colles vallenques en la diada de Santa Úrsula.

Les òptiques plurals i diverses d’un seguit de periodistes castellers troben han servit per elaborar el primer treball monogràfic sobre una construcció específica, i han estat complementades per la visió dels caps de colla en un escenari diametralment diferent, el de la pandèmia de la Covid-19.

PUBLICITAT