Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 ja tenen un nou acte i és que serà un autèntic passeig de la llum. L’esdeveniment, conegut com les Festes de la Llum commemoraran el centenari de les primeres luminàries elèctriques a la ciutat de Valls. Tot plegat, es realitzaran amb i·lumininacions decoratives al Centre Històric i un mapping que es projectarà sobre l’església de Sant Joan Baptista i el campanar de Valls. Així ho explica el regidor de cultura, Marc Ayala.

PUBLICITAT

Unes festes que es guarniran de renovades lluminàries decoratives d’alt nivell artístic a càrrec de la prestigiosa empresa italiana Mariano Scnenografie Sculptures i per primera vegada, Valls es convertirà en un passeig de la llum per commemorar aquest centenari. 

En total, hi hauran una trentena de mapping durant les Decennals, i una cinquantena de passis dels espectacles de lluminària. Així ho explicava Jordi Beltrán, director artístic de les Decennals.

Així doncs, el mapping s’anomena “Candela’m” que il·luminarà l’església de Sant Joan i elcampanar de Valls amb motiu de les festes. Tindrà una durada aproximada de 10 minuts i es faran sessions cada mitja hora. La primera projecció serà el dijous 3 de febrer i la darrera, el dissabte dia 6. L’expressiósimbolitza el clam del poble per despertar la Mare de Déu de la Candela a través d’un ritual que passa només una vegada cada deu anys.

PUBLICITAT