Pla general del president del Gremi de Pastissers de Tarragona, Josep González, treballant la massa dels panellets. Imatge del 26 d'octubre de 2021 (Horitzontal).

Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

Pla general del president del Gremi de Pastissers de Tarragona, Josep González, treballant la massa dels panellets. Imatge del 26 d'octubre de 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui divendres 29 d’octubre i és que s’espera que els pastissers encaren amb optimisme la venda de panellets per Tots Sants.

Els pastissers catalans son optimistes amb la celebració de la Castanyada del 2021 i preveuen recuperar les vendes de panellets artesans d’abans de la pandèmia pel pont de Tots Sants.

Es tracta de la primera celebració sense restriccions, ja que l’any passat encara hi havia limitacions tant de mobilitat com de participants en les trobades que van acabar afectant a les vendes. També hi jugarà a favor que el cap de setmana sigui més llarg, en caure el dia de Tot Sants en dilluns. La previsió és que es venguin uns 250.000 quilos de panellets artesans a tot Catalunya.

Malgrat que els aparadors de les pastisseries ja comencen a omplir-se d’aquests dolços típics de la castanyada, la producció s’accelerarà entre divendres i dissabte. Tot i que cada any intenten variar a l’hora d’enfornar nous panellets, els que segueixen triomfant entre la clientela són els clàssics de pinyons

El Gremi de Pastissers de Tarragona preveu que la campanya d’aquesta castanyada es mantingui igual que l’anterior que va estar condicionada per les restriccions de mobilitat arran de la situació de pandèmia. Malgrat tot, van notar un lleuger augment de vendes i enguany esperen que sigui similar. On es va viure especialment aquest repunt va ser especialment en pobles grans i ciutats, tal com ha explicat el president de l’organisme tarragoní, Josep González. Segons González, els panellets de pinyons continuen sent els més sol·licitats entre la clientela. Actualment, el quilo de panellets de pinyons a Tarragona ronda els 60 euros, mentre que la resta d’assortit oscil·la entre els 45 i els 50 euros per quilo.

Després d’un any en què moltes famílies han optat per fer panellets a casa, González ha defensat que a poc a poc els clients tornen a les pastisseries per la qualitat.

Parlem ara l’Ajuntament de Valls ha encarregat a l’empresa CESPA la poda de l’arbrat viari de les diferents zones de la ciutat. La campanya ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins a finals del mes de desembre i afectarà a un total de 1.529 arbres. S’ ha establert un calendari per a dur a terme les tasques de poda adequades a cada arbrat segons l’espècie, grandària i també la seva ubicació.

Les zones on s’actuarà són: Les Comarques, Santa Magdalena, La Fraternal, La Candela, l’Albada, Sant Josep Obrer, La Xamora, Valls centre, Cases Verdes, El Fornàs, Santa Úrsula, Pisos de Clols, Bon Sol, Fontscaldes, carreteres de Tarragona i de Barcelona, escoles de la ciutat i altres instal·lacions municipals.

PUBLICITAT