Les Festes Decennals 2021+1 de la Mare de Déu de la Candela, reten homenatge a les tradicions festives i ritus de la comarca de l’Alt Camp. Es fara en una sola cercavila a una tarda completa d’actuacions en carrers i recintes diferenciats.

PUBLICITAT

Allà, s’hi podràn veure elements festius de les festes majors de la comarca com la plantada de l’Arbre de El Pla de Manlleu, les caramelles d’Alió i Vila-rodona, el Pa Beneït de Rodonyà o el Santuari de la Mare de Déu del Lledó que es fa al Pla de Santa Maria.

Els diferents municipis de l’Alt Camp seran protagonistes durant el 30 de gener a la ciutat de Valls. Així ho explica Albert Oliva, cap de la comissió de cultura popular de les Decennals.

A les 18h de la tarda el Passeig dels Caputxins serà l’espai central de la mostra on hi seran presents els elements de la cercavila dels municipis de l’Alt Camp.

Com els gegants d’Alcover, els capgrossos centenaris del Pla de Santa Maria, els gegants de Bràfim, l’Indiot de Nulles, els gegants de Figuerola del Camp o els capgrossos de Querol, o els grallers del Pont d’Armentera, entre d’altres.

Una jornada que començarà a les 16h de la tarda pels carrers de Valls i s’allargarà fins dos quarts de vuit del vespre amb les representacions dels balls parlats i del teatre popular. Tots els espais seran de lliure accés fins a omplir l’aforament.

PUBLICITAT