Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dimecres 24 de novembre. Avui destaquem Valls organitza jornades per al Document de Voluntats Anticipades.

PUBLICITAT

El grup de Bioètica del Centre d’Atenció Primària de Valls, a través de la taula de Salut Comunitària, organitzarà unes jornades per explicar quina és la utilitat i el valor del Document de Voluntats Anticipades.

El seu objectiu és clarificar què s’entén per atenció al final de la vida i quines situacions es poden donar quan es pateix una malaltia en fase avançada, i també exposar el tipus d’atenció que es pot rebre en aquests casos.

S’han programat sis sessions on s’exposarà la mateixa informació, amb la finalitat que aquesta pugui arribar a un major nombre de persones.

Les jornades començaran el divendres 10 de desembre, la següent convocatòria serà el 24 de febrer de 2022 i la darrera el 5 de maig. Cadascuna es realitzarà tant en horari de matí (10 a 11h) com de tarda (17:30 a 18.30h), a la sala d’actes de Vallsgenera. La inscripció a aquestes jornades és gratuïta i es pot realitzar al mateix ambulatori o qualsevol farmàcia de la ciutat, des d’aquesta setmana.

Valls també reivindicarà les històries de dones oblidades amb una mostra de videodansa. El Teatre Principal serà l’epicentre dels actes programats per celebrar el 25-N, el Dia Mundial Contra la Violència envers les Dones.

Una proposta per tal de reivindicar les històries de dones. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva i es farà la visualització de diversos videos de dansa. Semillas tracta temes relacionats amb les dones, binarismes i la dansa espanyola i flamenca.

També es farà la mostra de la Memòria de les Oblidades, basada en l’obra de Tecla Martorell, que parla de les dones que van morir al convent-presó deles Oblates de Tarragona durant els anys de la Guerra Civil i Postguerra.

La mostra de videodansa anirà a càrrec de l’estudi fotogràfic local DansPXL. L’entrada serà lliure i gratuïta fins a completar aforament per respectar les mesures decretades per contenir la COVID-19.

L’objectiu d’aquest acte és donar visibilitat a qüestions de gènere que sovint passen desapercebudes en l’àmbit audiovisual i també la necessitat de reivindicar les històries de dones, a vegades oblidades en aquest sector.

I com sempre, ja sabeu que en l’informatiu parlem del Gran Recapte d’Aliments de Valls del 19 al 27 de novembre als supermercats. 

Una recollida d’aliments que torna a la presencialitat als supermercats vallencs i que també compta amb donatius en forma virtual a través de Bizum.

Parlem ara d’una gran notícia en relació a l’Hospital Pius de Valls, que ha estat reconegut entre un dels millors 20 centres sanitaris de tota Espanya segons l’IQVIA en la categoria de Gestió Hospitalària Global i, a la vegada, ha rebut el premi a l’Àrea d’Atenció a la Dona.

Els guardons s’han lliurat avui durant la Conferència Hospitals Top 20 que s’ha celebrat a l’auditori Espacio Pablo VI de Madrid i en el que s’han reconegut els centres més avançats de diferents àrees clíniques. En l’edició d’enguany han participat a la Conferència Hospitals Top 20 un total de 151 centres públics i privats de tot l’Estat, una xifra que consolida els premis com els més prestigiosos del sector hospitalari.

A més de la nominació en la categoria de Gestió i el premi en l’àmbit de la Dona amb els que ha estat reconegut el Pius, avui també s’han lliurat els guardons als millors hospitals en àrees clíniques de Digestiu, Cor, Sistema Nerviós, Ronyó i Vies Urinàries, Músuculo-Esquelètic i UCI. 

PUBLICITAT