Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 restituiran la seqüència ritual de l’1 de febrer, vigília de la festivitat, amb una tronada a l’antiga i la sortida de bona part del seguici cerimonial al migdia.

PUBLICITAT

Una tronada disparada des de diferents punts de la ciutat donarà a pas a la sortida, pels volts del migdia, de diferents grups del seguici cerimonial: els gegants, el Basilisc, els Nans, el Bou, el Ball de Bastons, el Ball de la Primera i la Mulassa, els quals aniran acompanyats dels seus respectius grups de sonadors. A més, hi prendran part els Gegants Robafaves de Mataró, pares, segons la llegenda, del gegantó vallenc Lladrefaves.

Ja a la tarda, tindrà lloc el repic de campanes que anunciarà l’anada cerimonial a la novena, amb la participació dels nans, gegants, Moixiganga i Àliga, que precediran la bandera de la ciutat i la corporació municipal. Un cop finalitzada la novena, l’Àliga, acompanyada de la cobla de ministrers Bufalodre, oferirà el seu ball a l’interior de la parròquia de Sant Joan. La jornada de l’1 de febrer finalitzarà, al mateix temple, amb la representació completa de la Moixiganga amb l’acompanyament musical del grup So Nat.

PUBLICITAT