El Museu de Valls ha adquirit una talla antiga de la Mare de Déu de la Candela. L’escultura data de finals del segle XVII o principis del XIX i va ser propietat de la família Moragas de Valls.

PUBLICITAT

L’adquisició d’aquesta peça esdevé per la ciutat, ja que a causa dels estralls de la Guerra Civil Espanyola, es van perdre moltes imatges antigues de la Mare de Déu de la Candela, entre d’altres. Escoltem el regidor de Cultura, Marc Ayala.

La família Moragas va tenir, des del temps immemorial, una relació molt estreta amb la Mare de Déu de la Candela. A principis del segle XIX, a la capella del seu bosc, hi tenien un retaule amb una imatge de la Candelera, que malauradament fou destruït l’any 1936.

Fora de l’àmbit familiar, l’any 1823, Fidel de Moragas i la seva mare Rosa, van fer una donació important pel retaule que es volia construir a la seva capella a l’església arxiprestal de Sant Joan Baptista de Valls.

A més, l’any 1951, Maria de Moragas va pagar íntegrament la corona habitual que encara porta la imatge, obra del joier Jaume Mercadé.

PUBLICITAT