La mostra festiva “Un tomb de festa” formarà part de la programació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. La proposta tindrà lloc els dies 5 i 6 de febrer, l’últim cap de setmana de la celebració.

PUBLICITAT

Els actes que s’organitzen estan articulats en quatre blocs temàtics, els quals mostren diferents disciplines en l’àmbit festiu, com la religiositat, la sàtira, el foc i el fet personal.

Agrupacions com el Cant de la Sibil·la de Palma de Mallorca, el ball de diables de Cervera, la Dansa de la Mort de la Selva del Camp o els Gegants Bojos del Carnaval de Solsona es donaran cita a Valls en aquests dos dies.

Aquesta mostra parteix de l’exposició “Un tomb de festa: de Carnaval a la Candela, que s’inaugurarà el dilluns 24 de gener a la Biblioteca Popular i que estarà oberta fins els dies que aquests elements surtin al carrer.

El cap de la comissió de Cultura Popular de les Decennals 2021+1, Albert Oliva, avança més detalls de la proposta.

Parel·lament, el dijous 27 de gener s’inaugurarà l’exposició “Un tomb més: les Decennals que van ser”, una mostra amb elements provinents del fons del Museu de Valls que han format part de les Decennals al llarg del segle XX. S’ubicarà al Pati de Sant Roc, seu de l’Institut d’Estudis Vallencs.

PUBLICITAT