La regidoria de Joventut i Acció Cívica de l’Ajuntament de Valls ha impulsat un nou mural al carrer Peixateria, al tram de les escales on fins ara n’hi havia un altre sobre els 800 anys de mercat a Valls.

PUBLICITAT

El nou mural, obra dels artistes vallencs Albert Gironès i Oriol Moreno, portarà per títol “Les dones fem història”. L’objectiu és visualitzar i reivindicar figures i col·lectius de dones de la ciutat. El projecte ha començat aquest mes de desembre i està previst que culmini al voltant de les festes nadalenques.

En el nou mural s’hi podran trobar Dolors Vives, segona aviadora de Catalunya i professora de pilots i alferes de la República; Maria Felipa Español, bibliotecària al front de la Guerra Civil, tinent de la República, advocada i reconeguda feminista; Maria Murtra, científica i farmacèutica exiliada a Colòmbia; i també els col·lectius d’obreres, bugaderes i infermeres de guerra, aquest últim existent a Valls durant la Guerra Civil Espanyola pel banc de sang que es va establir a la ciutat.

Es tracta d’un projecte a partir del resultat de la col·laboració amb la Vocalia de Dones del Centre Històric, així com de l’Arxiu Municipal de Valls i l’assessorament històric de Pilar Vives i Aïda Sánchez.

La realització del mural vol comptar amb la participació de la ciutadania vallenca, especialment dels col·lectius de dones. Per aquest motiu, aquest dissabte 18 de desembre es realitzarà una jornada oberta, on les persones i col·lectius que ho desitgin podran col·laborar en els treballs.

PUBLICITAT