Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest divendres 17 de desembre. Avui destaquem que Valls es prepara per viure una nova edició del Mercat de Nadal.

PUBLICITAT

Valls celebrarà aquest dissabte 18 i diumenge 19 de desembre el tradicional Mercat de Nadal i Motius Nadalencs, un dels mercats més de carrer més típics i concorreguts de la capital de l’Alt Camp.

Al Mercat de Nadal s’hi podrà trobar una variada oferta d’arbres i verd, figures de pessebres, tions, vins i caves, mel, dolços, objectes artesanals, entre d’altres. El mercat s’ubicarà a la plaça del Pati i carrers de la Cort i Jaume Huguet. Serà obligatori l’ús de la mascareta tant per paradistes i visitants. L’horari serà dissabte de 10 del matí a 9 del vespre i diumenge de 10 del matí a 8 del vespre.

La ciutat de Valls fa més de vuit segles que celebra mercat setmanal, fet que corrobora l’arrelament i prestigi dels mercats de la capital de l’Alt Camp. Al Mercat de Nadal es reviu el tipisme, la tradició i la popularitat amb els carros que d’antic portaven els pagesos i criadors d’aviram per anar a vendre als mercats de la ciutat.

D’altra banda, també se celebrarà el Mercat d’Art Jove a la plaça del Museu Casteller. Tindrà lloc dissabte de les 10 del matí a les 9 del vespre. S’hi podrà trobar artesania, pintura, il·lustracions, roba, complements, fotografia i productes naturals. Es tracta d’una mostra que organitza la regidoria de Joventut i Acció Cívica de l’Ajuntament de Valls.

Com a novetat, hi haurà una actuació castellera dins el recorregut del Mercat de Nadal, començant a la plaça del Pati i seguint pel carrer de la Cort i carrers adjacents. Dissabte, a partir de les dotze del migdia, serà el torn de la Colla Joves Xiquets de Valls  i diumenge, a la mateixa hora, serà el torn de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. En el que serà l’última diada de l’any, ambdues colles es plantegen castells de 7 i rodar molt els castellers per arribar en condicions en les cites programades per les Festes Decennals de la Mare de la Candela 2021+1.

També hem d’explicar que Valls activa el Consell de Seguretat Ciutadana. Es tracta d’un un òrgan de participació que integrarà representants d’entitats, la regidoria de Seguretat Ciutadana i els responsables policials. 

Així s’ha acordat aquesta setmana en la reunió amb representats de la Federació d’Associacions de Veïns de Valls, les associacions de veïns Barri Antic i Portal nou, Comerç de Valls i l’associació de comerciants del carrer de la Cort, en una trobada amb l’alcaldessa Dolors Farré, l’inspector Xavier Hervàs, cap de l’Àrea Bàsica Policial Alt Camp-Conca de Barberà, el regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia, i el cap de la Policia Local, Joan Espejo.

La constitució d’aquest òrgan és un dels acords adoptats a la Junta de Seguretat Local celebrada el passat mes de novembre. El Consell de Seguretat es reunirà de manera periòdica, com a mínim amb caràcter ordinari, cada tres mesos, però es podrà convocar extraordinàriament si es considera oportú. A més de les entitats que van participar a la primera trobada, el consell estarà obert a altres entitats no permanents de forma puntual quan ho sol·licitin.

En cada Consell s’analitzarà la situació en matèria de seguretat ciutadana durant l’últim trimestre i les diferents problemàtiques que s’hagin pogut detectar, a més d’avaluar el resultat de les accions dutes a terme i proposar noves mesures.

Així, el resultat de les sessions del Consell de Seguretat es tractaran posteriorment a la Mesa de Coordinació Operativa d’àmbit policial i, a la vegada, en funció de les temàtiques tractades i de les accions que es proposin, s’activaran els serveis d’altres regidories i departaments municipals. En aquest nou òrgan també es consensuarà la difusió que pugui ser d’interès per a la ciutadania en l’àmbit de la seguretat, així com recomanacions i consells en aquest sentit.

PUBLICITAT