Pla general de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Imatge del 20 de desembre del 2021 (Horitzontal)

Davant l’increment de contagis de Covid-19, el Govern de la Generalitat vol tornar a aplicar restriccions dures. Una de les propostes plantejades és tancar l’oci nocturn, establir el toc de queda d’1 a 6 de la matinada, limitar les trobades a un màxim de 10 persones a interior i exterior; i limitar l’aforament al 50% en restaurants i el 70% en gimnasos, cultura i comerç.

Pla general de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Imatge del 20 de desembre del 2021 (Horitzontal)
PUBLICITAT

Després de la reunió d’aquest dilluns de la comissió delegada de la Covid, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, anunciava aquestes intencions, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, afirmava que són restriccions que s’apliquen perquè en l’última setmana s’han doblat els positius i es necessari aturar la progressió. Si el TSJC aprova les noves mesures entraran en vigor la nit de dijous a divendres i es perllongaran, com a mínim, quinze dies.

Tant Plaja com Argimon, han repetit el missatge de la necessitat de reduir la interacció i la mobilitat perquè són les maneres com es transmet el virus. El conseller de Salut ha admès que hi pot haver la sensació que això no s’acaba mai, però ha afirmat que acabarà i feia una crida a passar l’hivern.

El Govern portarà les mesures en la reunió de presidents autonòmics convocada per Pedro Sánchez per aquest dimecres. En aquest sentit, Argimon subratllava la importància d’aplicar mesures coordinades perquè la població es conscienciï que cal seguir-les. 

PUBLICITAT