El proper diumenge 29 de gener, a les 10 de la nit, al Teatre Principal, les Festes Decennals de la Mare de Déu la Candela 2021+1 acolliran l’estrena absoluta de l’EP d’una de les seves artistes més joves i prometedores del panorama musical.

PUBLICITAT

Mariona Escoda presenta “Tal com havia de ser” en un concert on es combinaran les sis composicions pròpies del seu primer EP, amb temes clàssics i de musicals, carregats de sentiments i complicitat.

Les crítiques l’han definit com una cantant “versàtil i encisadora” dues qualitats que Mariona Escoda trasllada a la seva dimensió com a compositora, ara que tot just comença a fer les seves primeres passes escrivint i musicant els seus propis temes.

Ha estat un procés de formació intens de la mà del pianista, compositor i mestre lleidatà Antoni Tolmos. En aquest sentit, Tolmos ha actuat com a mentor produint i dirigint aquest projecte.

És difícil ubicar el treball d’Escoda en únic gènere musical. La proposta innovadora d’aquest primer EP desprèn influències de la seva experiència en teatre musical, amb elements propis del pop i del rock però una proposta, en tot cas, fora dels límits del que suggereix la cultura actual, amb un marcat caràcter indie.

Mariona Escoda no estarà sola sobre l’escenari. L’acompanyaran al piano Joan Santamarta, a la guitarra Pol Fontanet, al baix l’Andreu Benet i a la bateria Joan Mercadé. A més, comptarà amb la col·laboració, com a corista, de la cantant tarragonina Maria Arjona.

El treball d’Escoda s’ha cuinat a foc lent, escoltant pacientment els signes dels temps i l’esdevenir de les pròpies emocions. Entre els temes destaca una cançó dedicada als seus avis que accentua el valor d’allò intens, sencer i indestructible.

“Tal com havia de ser” parla d’amor en la seva dimensió més àmplia: l’amor que sana, l’amor poderós, l’amor que és la màgia dels canvis, l’amor que fa créixer, l’amor que és bellesa… una experiència artística que tothom podrà fer-se seva perquè expressa emocions immortals i destil·la naturalitat, confiança i esperança en tot allò que vindrà.

Les entrades es poden adquirir a www.decennalsvalls.cat.

PUBLICITAT