Pla obert d’un client llegint un diari al restaurant de l’hotel Class de Valls. Imatge del 21 de desembre del 2021 (Horitzontal).

Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dimarts 21 de desembre. Avui destaquem les restriccions per frenar la variant òmicron que entraran en vigor a partir de dijous.

Pla obert d’un client llegint un diari al restaurant de l’hotel Class de Valls. Imatge del 21 de desembre del 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Una de les propostes plantejades és tancar l’oci nocturn, establir el toc de queda d’1 a 6 de la matinada, limitar les trobades a un màxim de 10 persones a interior i exterior; i limitar l’aforament al 50% en restaurants i el 70% en gimnasos, cultura i comerç.

Després de la reunió d’aquest dilluns de la comissió delegada de la Covid, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, anunciava aquestes intencions, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, afirmava que són restriccions que s’apliquen perquè en l’última setmana s’han doblat els positius i es necessari aturar la progressió. 

Si el TSJC aprova les noves mesures entraran en vigor la nit de dijous a divendres i es perllongaran, com a mínim, quinze dies. Tant Plaja com Argimon, han repetit el missatge de la necessitat de reduir la interacció i la mobilitat perquè són les maneres com es transmet el virus. El conseller de Salut ha admès que hi pot haver la sensació que això no s’acaba mai, però ha afirmat que acabarà i feia una crida a passar l’hivern.

El Govern portarà les mesures en la reunió de presidents autonòmics convocada per Pedro Sánchez per aquest dimecres. En aquest sentit, Argimon subratllava la importància d’aplicar mesures coordinades perquè la població es conscienciï que cal seguir-les. 

De moment, però el que si es fa és el Pessebre Monumental de Valls que estrena nova ubicació. 

L’Oficina de Turisme del carrer de la Cort acull des d’aquest passat divendres el Pessebre Monumental. Obra del vallenc Jordi Targa és una de les cites clàssiques del Nadal a la ciutat.

El mateix Targa, en declaracions a Ràdio Ciutat de Valls, explica com ha anat el procés de preparació fins el dia de la inauguració.

El 32è Pessebre monumental es podrà visitar fins el proper 6 de febrer, últim dia de les Festes Decennals de la Mare de Déu la Candela 2021+1.  L’horari serà els dimarts de les 5 de la tarda a les 8 del vespre; de dimecres a dissabte, de les 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia; i diumenges de les 10 del matí a les 2 del migdia. L’1 de gener romandrà tancat.

En cultura expliquem que Pepa Plana presentarà un clàssic de clowns femení a les Decennals. 

El proper dissabte 5 de febrer, a les deu de la nit, al Teatre Principal, la companyia Pepa Plana presenta a Valls en el marc de les Festes Decennals de la Candela 2021+1 “Si tu te’n vas”, l’espectacle de pallasses per a adults que embolica les protagonistes en una història inspirada en les aventures del dia a dia. El muntatge és una estrena a les comarques de Tarragona.

Protagonitza l’obra la vallenca Pepa Plana, reconeguda pallassa de prestigi internacional. Plana és tot un referent a l’escena del circ a Catalunya, una de les dones més conegudes i aplaudides que han gosat posar-se un nas vermell per regalar moments de bon circ a espectadors i espectadores.

Una artista completa i compromesa amb la realitat social i els reptes de futur. Amb ella, repeteix experiència l’actriu de teatre, cine i televisió Nöel Olivé, i s’incorpora al trio l’acròbata i clown Cristina Solé. 

“Si tu te’n vas” presenta l’escenari perfecte per posar sobre l’escena números clàssics de la tradició clown, concebuts en masculí, per reinterpretar-los amb ulls de dona. Les entrades es construeixen al voltant d’una reflexió, una història, que interroga l’espectador sobre la forma en què responem als conflictes habituals del dia a dia i el paper que les persones assumeixen en les petites baralles i guerres quotidianes com a éssers imperfectes que som.

En aquests moments que vivim, les persones s’han sentit sovint sacsejades pels canvis, per les transformacions i també per les absències. En un sentit ampli, han hagut de reubicar-se a les seves vides, a vegades amb conformitat, a vegades sense altre remei. Per això “Si tu te’n vas” recull en el seu títol un crit interior de recança.

PUBLICITAT