La Comissió de Cultura de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 ha impulsat tres exposicions. Una de les particularitats és que s’inauguraran totes el mateix dia en format de ruta itinerant pels diferents espais.

PUBLICITAT

Així, el dijous 27 de gener, al vespre, es donarà el tret de sortida a un recorregut que resseguirà els carrers de la ciutat per prendre part a la presentació de les tres mostres.

La ruta començarà, a dos quarts de set de la tarda, a la plaça Pilar Prim. A les façanes de la Biblioteca Carles Cardó i altres de la mateixa plaça es podrà contemplar la intervenció visual “Fort i amunt”, impulsada per part del col·lectiu fotogràfic Fort.

S’hi veuran fotografies de l’àmbit casteller capturades per diferents creadors de tot el país. Un dels impulsors, Pere Toda, dona més detalls del projecte.

Seguidament, la ruta es desplaçarà fins a la sala d’exposicions de l’AAEET, ubicada a la Muralla de Sant Antoni.

A partir d’un quart de vuit del vespre, s’inaugurarà una mostra d’elements col·leccionables de temàtiques diverses. Un dels caps visibles, Enric Nogués, explica que la finalitat és fer pedagogia i reivindicar el món del col·leccionisme.

Finalment, la ruta arribarà, a les vuit del vespre, a la Capella del Roser. Aquest espai patrimonial serà l’escenari de l’exposició que ha organitzat el Grup de Nadal d’Artistes Vallencs.

Es tracta d’una mostra d’arts plàstiques en la qual es mostraran peces inèdites, creades expressament per 24 artistes locals. La seva presidenta, Ester Coll, explica que les obres tindran molta relació amb la Candela.

Les tres exposicions de la Comissió de Cultura es podran visitar durant els deu dies de les Decennals.

PUBLICITAT