El ple de l’Ajuntament de Valls del passat 27 de desembre servia per aprovar de manera definitiva la dissolució de l’Organisme Autònom Local Grup de Serveis Sanitaris i Socials Sant Roc. Aquests canvis responen perquè el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya es farà càrrec del Pius Hospital. El traspàs entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2022. El primer tinent d’alcalde i vicepresident del Pius, Jordi Cartanyà, destaca que amb aquestes operacions el centre hospitalari vallenc es dota d’una major estabilitat econòmica.

PUBLICITAT

El passat mes de març, el consistori i la conselleria de Salut de la Generalitat signaven un protocol d’intencions que permetia al Pius Hospital incorporar-se al Cat Salut mitjançant la creació d’una nova empresa de gestió pública. El document reflectia establir les línies bàsiques per treballar per la reordenació de la prestació dels serveis sanitaris a Valls i a la seva zona d’influència.

A més, l’acord també contempla les inversions necessàries que permetran adaptar i modernitzar l’equipament.

PUBLICITAT