El Consell Interterritorial de Salut, format pel govern espanyol i les comunitats autònomes, acordaven aquest dimecres limitar el 75% d’aforament màxim als grans recintes esportius a l’aire lliure, com els estadis de futbol, i al 50% en els recintes tancats. La mesura entrarà en vigor l’1 de gener i es perllongarà, com a mínim, fins el 31 del mateix mes.

PUBLICITAT

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, a més, ha apostat per mantenir la presencialitat en totes les etapes d’educació, però ha explicat que el proper dimarts es reuniran els responsables autonòmics i del govern espanyol d’educació i universitats per concretar la data exacta de reobertura escolar.

D’altra banda, es mantenen les normes habituals com l’ús de la mascareta, la higiene de mans, la ventilació en el cas de les activitats a l’interior o la distància de seguretat entre assistents. També es recomana que el públic sigui eminentment locals per evitar desplaçaments.

Per últim, la Comissió de Salut Pública ha decidit que la quarantena per positiu de Covid-19 passa de 10 a 7 dies.

PUBLICITAT