El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit mantenir tancat l’oci nocturn els propers dies, inclosa la nit de Cap d’Any, com va decidir la Generalitat la setmana passada, entre d’altres mesures contra la Covid-19. La sala contenciosa administrativa ha rebutjat la suspensió cautelaríssima de la prohibició de la Generalitat, com havia demanat la patronal Fecasarm, i dona fins dimarts que ve al Govern per respondre a la petició dels locals nocturns.

PUBLICITAT

La patronal havia demanat mesures cautelaríssimes, és a dir sense esperar la resposta de la Generalitat, tenint en compte que Cap d’Any és una de les nits més importants pel sector. Però els magistrats consideren que això no justifica la urgència de suspendre la prohibició d’obertura i al·leguen que l’interès general està basat en la salut pública i el fet d’intentar no col·lapsar els serveis sanitaris.

Tot i això, per aquesta nit del 31 de desembre la restauració tindrà mitja hora més per buidar el local. La Generalitat ha aclarit que aquests establiments tindran marge fins a la una de la matinada per desallotjar els clients.

D’altra banda, en el segon Cap d’Any en pandèmia i toc de queda els Mossos d’Esquadra han previst desplegar 200 efectius en 52 controls i macrocontrols d’alcohol i drogues a les principals vies. L’objectiu de l’operatiu són evitar les festes il·legals i les aglomeracions.

PUBLICITAT