Una de les quinze exposicions que oferiran les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021 + 1 està dedicada a l’important artista local Jaume Solé, en la primera edició de les Festes en què la ciutat ja no compta amb ell. Se centrarà en el Retaule dels Castells, obra magna de la seva trajectòria, conformada per 56 peces, que es podrà veure a la Sala Sant Roc, entre el dimecres 26 de gener i el diumenge 13 de febrer, ampliant la visita la setmana posterior a la celebració del desenari. Aquesta mostra, amb la col·laboració de l’Aula Taller de la Diputació de Tarragona a Valls i de l’Institut d’Estudis Vallencs, connectarà els llenguatges plàstic i casteller, el món de les arts contemporànies i el patrimoni immaterial. La Fundació de les Decennals editarà un catàleg commemoratiu.

PUBLICITAT

L’exposició ha estat comissariada per la doctora en història de l’art i professora de l’Escola de Restauració de la Diputació de Tarragona a Valls, Lluïsa Gené. La inauguració de l’exposició serà el 26 de gener a un quart de nou del vespre i anirà a càrrec del historiador i crític d’art, Albert Mercadé.

L’exposició del Retaule Casteller comptarà amb visites guiades, coorganitzades amb l’Aula Taller de la Diputació de Tarragona a Valls, les quals seran diumenge 30 de gener i dijous 3 de febrer, i aniran a càrrec d’un altre historiador i museòleg, en Damià Amoròs, format a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Girona a més de la Real Acadèmia de Bellas Artes de San Fernando.

PUBLICITAT