La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19 aprovava aquesta setmana prorrogar durant 14 dies més les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre i actualitzava la llista de municipis on s’aplicarà la restricció per mobilitat nocturna. Les mesures, avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entren vigor aquest divendres i duraran fins el 20 de gener.

PUBLICITAT

D’aquesta manera, es manté durant 14 dies més el toc de queda, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 per cada 100.000 habitants.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles i que les reunions no superin les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% i del 100% a les terrasses, mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditori i circs amb carpes serà del 70%, percentatge que també s’aplica a les sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

PUBLICITAT