Aquest 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient recorrien els carrers i les places de Valls carregats de regals i il·lusió per als nens i les nenes. Seguint la normativa sanitària per frenar la variant òmicron de la Covid-19, Melcior, Gaspar i Baltasar començaven la cavalcada, a dos quarts de set de la tarda, des de la plaça de l’Estació. Una desfilada amb novetats. A banda dels tres savis, la comitiva reial estrenava noves carrosses, camions, músics i, sobretot, milers de joguines per repartir a totes les llars de la ciutat.

PUBLICITAT

Abans d’arribar a la plaça del Pati, indret on l’alcaldessa els lliurava la clau de la ciutat, Ses Majestats s’aturaven a l’Església Arxiprestal de Sant Joan on feien l’adoració al Nen Jesús i la Mare de Déu de la Candela, que es trobava fora del seu cambril davant la proximitat de les Festes Decennals 2021+1.

La nota negativa de la Cavalcada de Reis 2022 era la mort d’un cavall davant del públic que estava present. Segons informava el setmanari El Vallenc, l’animal perdia la vida a les portes de l’establiment comercial Aymerich, al carrer Abat Llort, on es va desplomar a causa d’una aturada cardíaca, segons va assenyalar un veterinari de la ciutat.

PUBLICITAT