La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha acordat adjudicar el contracte de les obres de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes (fase 1) a l’empresa Construcciones Caler Sau, per un import de 2.242.147 euros.

PUBLICITAT

L’edifici és testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX a Valls i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. Per aquest motiu, el projecte contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de l’edifici, que es rehabilitaran de manera complerta, així com la conservació de forges i sostres encavallats originals.

L’interior també es reformarà per fer-lo més accessible i funcional per a les necessitats de l’equipament i activitats de la Llar de Jubilat, entitat que podrà tornar a la seva històrica seu.

La reforma de l’espai de 2.050 metres quadrats de superfície contempla donar prioritat a l’accessibilitat, a peu de carrer i amb accés directe des de l’exterior. A la planta baixa s’hi habilitaran les sales que acullen els serveis que apleguen més participants com la cafeteria o una sala polivalent, mentre que a la primera i a la segona s’hi instal·laran despatxos i sales per altres activitats com un gimnàs, una aula d’informàtica o una altra cambra per a diversos usos.  

PUBLICITAT