Aquest dimecres 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient tornen a la ciutat de Valls en la nit més màgica de l’any. Aquest 2022, però, amb l’objectiu d’aconseguir una participació popular més esglaonada durant la jornada, la comitiva reial ha avançat de manera extraordinària la seva arribada, que aquest any té un caràcter excepcional a causa de la proximitat de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. Una de les novetats ha estat al migdia, a l’Ajuntament, quan Melcior, Gaspar i Baltassar han estat rebuts per l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré. Seguidament, els tres Reis d’Orient han sortit al balcó de la Casa de la Vila per saludar tots els presents a la plaça del Blat.

PUBLICITAT

Aquesta no ha estat, però, la primera aparició pública de Ses Majestats, ja que des de les onze del matí s’han instal·lat al Campament Reial, una altra de les novetats importants, ubicat a l’exterior de la Sala Kursaal. Durant tot el matí i en les primeres hores de la tarda, els Reis d’Orient, l’Emissari Reial i el seguici de patges i heralds, romanen al seu campament tot esperant l’inici de la cavalcada. Els infants podran descobrir la comitiva, contemplar el conjunt de carrosses i entregar les últimes cartes.

Al vespre, a partir de dos quarts de set i des de la plaça de l’Estació, començarà la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, la qual es desplegarà per tota la ciutat amb les carrosses, camions, músics i milers de joguines per anunciar l’arribada dels tres Savis. Com a novetat, la Cavalcada s’aturarà a l’església arxiprestal de Sant Joan on els Reis d’Orient faran l’adoració al Nen Jesús i visitaran la Mare de Déu de la Candela, la qual excepcionalment es troba al llindar del seu cambril. Tot seguit, es reprendrà la cavalcada que aquest any, a causa de la instal·lació de les lluminàries de les Festes Decennals 2021+1, no passarà pel carrer de la Cort sinó que pujarà per la Muralla de Sant Antoni fins a arribar, com és habitual, al Pati. Allí, la comitiva reial rebrà la clau de la ciutat per part de l’alcaldessa, Dolors Farré, s’adreçaran als nens i Lles nenes i saludaran per darrera vegada a la ciutadania vallenca.

PUBLICITAT